Utvidelse Jærhagen Kjøpesenter

PRESSEMELDING 14.06.17

Styret i Coop Klepp SA og Jærhagen AS ga i styremøte mandag 12.06.17 grønt lys til å starte med utbyggingen av nye Jærhagen Kjøpesenter. Jærhagen blir da et av de største kjøpesentrene i distriktet.

Senteret vil blant annet inneholde en av Norges største Mega butikker. Obs bygg flytter inn og utvider med 4 500 kvm «Drive inn» og blir et varehus på totalt 8 500 kvm. Vinmonopolet dobler dagens areal og går dermed opp to kategorier fra dagens sortiment. Jærhagen utvider også parkeringen til totalt 1300 parkeringersplasser, hvor 550 er innendørs.

Bruttoarealet vil gå fra dagens 25 000 kvm til 65 000 kvm. Utleieareal vil gå fra 17 500 kvm til 50 000 kvm. Ca.70 % av utleiearealet er utleid pr. dags dato.

Utvidelsen vil skape mer aktivitet i sentrum av Klepp og bidra til flere arbeidsplasser. Dette er med på å skape den sentrumsutviklingen som Klepp Kommune ønsker for de kommende årene. Med 28 000 passerende biler i døgnet ligger det godt til rett for økt handel og aktivitet til Klepp sentrum.

Utbyggingen betyr også stor aktivitet hos mange lokale firma i Klepp og på Jæren. Masiv AS på Øksnevad er valgt som totalentreprenør for prosjektet. Andre underleverandører er blant annet Block Berge Bygg AS, Jærmester AS, Time Aluminium AS, Dnf AS, Lie Blikk AS og Stangeland Maskin AS for å nevne noen involverte firma.

«Utbyggingen blir en stor investering for Jærhagen AS og Coop Klepp SA som eier. Vi har en ramme på totalt 350 millioner kroner. Det skal bygges 40 000 kvm og vi er i kontakt med flere spennende aktører til de ledige lokalene som vi regner med å ha med oss innen kort tid» sier Adm. Dir. John Thysse i Coop Klepp SA.

Signerte leietakere vil bli annonsert i våre medier frem mot åpning av nye Jærhagen som er satt til november 2018.