Nå kommer kjøpeutbyttet!

Coop eies av medlemmene, og nå er det på tide å dele overskuddet for 2016. Hvor mange penger du får inn på din medlemskonto, avhenger av hvor mye du har brukt medlemskortet eller -appen.

Medeierne i Coop Klepp får i disse dager utbetalt 13 228 797 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2016.

Med 9795 medlemmer har Coop Klepp aldri før hatt flere medlemmer og aldri er det blitt betalt ut et større kjøpeutbytte enn for 2016.

– Coop er den norske dagligvarekjeden som er annerledes. Vi eies ikke av noen få, men av våre medlemmer og medeiere. Og alle kan bli medlem og medeier.  Det er derfor veldig hyggelig å jobbe i Coop når overskuddet deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte utbetalt. Medlemmene er våre beste kunder og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et solid kjøpeutbytte, sier administrerende direktør John Tysse i Coop Klepp SA.

Han forteller at det alltid er knyttet en viss spenning til utbetaling av kjøpeutbytte. Selv om mange medlemmer har god oversikt over hvor mange penger de har i vente, er det alltid noe eget ved å se beløpet trygt plassert på konto.

Sparer pengene

Helt siden de første samvirkelagene ble etablert i 1867 har butikkenes overskudd blitt delt av alle medeierne. Pengene hver og en får inn på sin medlemskonto kan, hvis man ønsker det, overføres til en ­vanlig brukskonto. Men det er det langt fra alle som gjør! Sparer du er Coop Klepp sin beste rentesats opptil 1,75% (Gjeldene fra 01.03.17)

– Det er mange som velger å la ­kjøpeutbyttet bli stående på Coop-­kontoen. Den er rentebærende, akkurat som en vanlig bank, og med noen års sparing kan summen bli et fint tilskudd til å realisere en fremtidig drøm, sier Thysse
Oversikt over hvor mange penger du til enhver tid har på din medlemskonto, finner du på Min side på Coop.no. Klikk på «Logg på din medlemskonto» og bruk din vanlige bankbrikke.
På Min side kan du også til enhver tid følge med på ditt fordelsregnskap. Med et enkelt tastetrykk ser du hvor mye du har handlet for og hvor stor medlemsfordelen er. Der kan du også følge med på dine kjøp hos våre samarbeidspartnere; If, Esso, Circle K og Zalando.